top of page
  • Фото автораМихайло Чорний

А Ви знаєте хто поруч? Частина 3. Завершення.

Оновлено: 30 жовт. 2023 р.

В першій та другій статті ми розглянули ключові аспекти поведінки персонажів, і як зрозуміти, що перед Вами персонаж у всій своїй красі.

В цій статті "Завершення" ми розглянемо, що потрібно нам робити для максимального та ефективного спілкування та роботи з персонажами, щоб не втрачати себе та свої цілі, виконуючи цілі персонажів, які маніпулюють та контролюють інших для їх досягнення.


1. Якщо Ви думаєте, що можна змінити персонажа, що щось відбудеться і у Вас є сила змінити, то я Вас порадую, Ви дуже наївні. Персонажів, не можна змінити, вони такі від своєї природи, можуть грати роль, що вони змінились, для того, щоб Ви у це повірили. Не будьте наївні – персонажі не міняються.


2. Персонажі знають та використовують те, що Ви дуже себе критикуєте та знецінюєте, не цінуєте свого часу, своїх знань та вмінь, жорстко ставитесь до себе, а до інших поблажливо. Цінуйте себе і свій час, любіть себе – це єдиний шлях до власних змін. Персонажі не мають влади над людьми, які люблять та приймають себе повністю, у більшості вони перестають з такими особистостями працювати, бо бояться їх.


Блог Михайла Чорного

3. Не намагайтесь дуже сильно зрозуміти інших, це розуміння та прийняття інших (ввійти в його стан) приводить до того, що персонаж Вас використає у своїх цілях, для того, щоб досягнути власних.


4. Ви дуже не впевненні у собі і своїх силах, що Ви здатні чинити їм опір. Персонажі цю не впевненість використовують у власних цілях, вони розуміють, що створюючи конфлікт ( нагадую, що персонажі майстри створення придуманих конфліктів), через Вашу не впевненість, Ви поступитесь і таким чином, персонаж буде задоволений, бо його ціль виконана.


5. Розумійте свої потреби, чітке розуміння власних потреб і що Ви хочете в цій ситуації досягнути, спричинить те, що Ви будете ставити свої власні цілі на перше місце, а не цілі персонажів. Задайте собі запитання – що я зараз потребую? Для чого персонаж мені нав’язує цю потребу? Чия це потреба, моя чи персонажа, або можливо когось іншого?


6. Не приймайте виправдань, персонажі складають логічні пояснення та конструкції, які Ви сприймаєте і таким чином, входити в його ситуації та розуміння. Вони завжди перші пояснюють, і якщо Ви бачите у поясненні максимально логічні конструкції – в цей момент ніяк на них не реагуйте, бо таким чином, персонаж хоче включити Ваш розум ( Систему 1 за Д. Канеманом), і щоб Ви відреагували, зауважте, не Систему 2, що може Вам здаватись абсурдним, а саме розум Системи 1. Якщо Ви бачите, що поведінка персонажа і його дії є шкідливими, не приймайте цих логічних пояснень, у Вас є право на не прийняття їх.


7. Докладайте свою енергію та силу у те, що Ви контролюєте, а в усе, над чим у Вас немає влади, відпустіть. Розвиток себе і фокус своєї діяльності, це максимально те, що Ви можете змінювати і контролювати.


8. Встановлюйте власні межі у спілкуванні та роботі, щоб персонаж розумів, де є межа, через яку він не може перейти. В більшості, коли персонаж бачить межу, він намагається використати ефект павука – маленькими кроками та діями, проханнями пробити цю межу і стерти її. Коли Ви бачите, що переходять межу, яку Ви дозволили – зупиніться і не дійте, навіть малих кроків, бо так попадете у пастку.


9. Кажіть те, що хочете Ви. Я хочу, я не хочу. Головне тут кажіть, що хочете Ви, і дивіться як персонаж реагує, він не буде чути, те чого Ви хочете, бо для нього Ви лише інструмент для досягнення власних цілей та бажань. Якщо Вас не чують, те чого Ви хочете, для чого Вам така співпраця?


10. Ніколи не погрожуйте персонажу, просто дійте, дії – це найбільше чого вони бояться. Не кажіть, що Ви зробите, не кажіть про плани та задачі, які ставите перед собою, просто мовчки дійте. Дії – це Ваш ключ до перемоги.


11. Не сприймайте обіцянок та планів і намірів персонажів, бо вони можуть максимально розмалювати їх, так, щоб Ви повіривши у ці плани та наміри, робили те, чого хоче персонаж. А він потім скаже – ну я ж нікого не заставляв, Ви самі на це погодились. Судіть по діях та результатах, не намірах, не ведіться на емоції та прекрасне майбутнє. Ви є тут і зараз, в цей момент, і що зараз є для Вас найкраще, яку ключову дію чи намір Ви хочете досягнути. Емоційні враження, це не факти, це просто емоції. Емоції окремо, ситуації окремо.


12. Минулого немає, і майбутнього немає, Ви є тут і тепер, і від Ваших дій чи бездіяльності залежить Ваше майбутнє. Не повертайтесь у минуле, навіть якщо персонаж в розмові часто використовує ситуації минулого, він це робить для власних цілей. Будьте зосереджені – тут і зараз.


13. Просте питання – проста відповідь, ставте максимально чіткі питання з відповідями так чи ні, і слухайте та дивіться, що каже персонаж. Він буде максимально втікати від відповіді.


14. Не вірте, що у Вас є сила переграти і щось показати персонажу, або навчити його, у Вас цієї сили не має. Вступаючи у гру Ви втрачаєте найцінніше, що у Вас є свій час та свою енергію, назад повернути її не можна буде. Йдіть своїм шляхом і реалізуйте власні цілі та задачі.


15. Співпрацюйте лише з тими, де є розуміння про взаємо вигідність, це показує певну дорослість у партнерстві. Не жертвуйте своїми цілями та бажаннями, бо так Ви втратите себе, і партнерство переросте у паразитування персонажа над Вами.


Ми завжди самі вибираємо шлях та досвід, який готові пройти. У Вас є сила та влада робити вибір, і Ви його робити кожну хвилину свого життя. Не думайте, що вибору немає. Дійте.

321 перегляд
bottom of page