top of page

Модель руху до досягнення цілі

Ми постійно рухаємось від точки А до точки В, інколи свідомо, проте в більшості неусвідомлено, не контролюючи дії, які ми робимо. Модель яку, я описую в цій статті корисна при постановці та досягненні короткострокових та довгострокових цілей, а також розвитку лідерських навичок.

Модель, яку описую, є не для всіх, але лише для тих, хто хоче взяти відповідальність за свій вибір та своє життя, і рухатись у ньому. Часте застосування цієї моделі керівниками компанії (департаментів) має властивість підвищити ефективність Вашого бізнесу.

Досягнення цілі

  Сама модель досягнення цілі складається з полів ( тут Ви можете уявити собі ці поля, як уявляєте – можна у вигляді поля для гольфу чи футбольного поля). Під полем, я розумію простір, який має межі, якщо Ви їх встановили.


Перше поле – поле інформації. Це простір, який Ви накопичили протягом життя та маєте можливість його змінювати. У ньому зберігається уся інформація про знання, навички, досвід, схеми та моделі мислення і поведінки. У нас є можливість здобувати нові знання, нові моделі поведінки, нові переконання. Вони стають поживним грунтом, для наступного поля. Важливо тут для себе відповісти на питання – хто на це поле має вплив? Кого я хочу бачити у цьому полі та з якими знаннями та здібностями?


Друге поле – поле вибору. Це простір, в якому ми приймаємо рішення та робимо вибір. І несемо за прийнятий вибір відповідальність. На прийнятий вибір впливає попереднє поле, і наскільки воно у Вас широке, таким буде прийняте рішення. Перед тим, як прийняти рішення та зробити вибір, варто прописати 3 – 4 різних варіанти рішень та виписати критерії до них, потім прийняти рішення і зробити вибір. Часто бачив коли в людини, яка приймає рішення поле інформації є достатньо малим, і рішення, яке приймалось було низької якості та не відповідало потребам компанії.


Третє поле – поле дії та активностей. Це простір, у якому ми робимо дії, їх може бути невелика кількість, але вони можуть бути результативні, якщо ми прописали критерії, по яких будемо звіряти результати. Тут важливо розуміти, на що можна вплинути своїми діями максимально на даний момент, щоб отримати ті результати, які ми прописали, як критерії рішення. Важливо робити дії, так, щоб отримати ті результати, які хочемо.


Четверте поле – поле результатів. Це простір, у якому ми бачимо результати, яких досягнути за період, який визначили. У цьому полі важливо бачити ці результати, і не знецінювати їх, що дуже часто відбувається. Тут треба розуміти, які наслідки мають ці результати, чи вони такі, як ми хотіли. А якщо не такі, то що потрібно змінити та яку інформацію отримати, щоб прийняти рішення і вибір такий, який буде найкращий для нас на даний момент. У полі результатів можемо побачити, що результати не ті, які ми хотіли бачити, тоді проблему потрібно шукати у полі дій та активностей, звісно, якщо вибір був правильний. Ми дуже часто не діємо, і як результат не маємо те, чого хочемо мати.


Усе змінюється, і цілі мають властивість змінюватись, Ваші цілі такі самі, як півроку чи рік тому? І що далі?

Останні пости

Дивитися всі

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page